Aranzazu

Har nyss läst ett mail från min spansklärare som säger att betygen i vissa tentor är pulicerade....vojne vojne....men jag ser inte resultaten ännu...kanske lika bra det...skapligt nervös nu. Men undertecknad ska ju på middag til hos en VISS person imorgon ;0) Knakse man kan göra bestående intryck ;0)

Längtar efter M, längtar efter A, längtar efter M, längtar efter A.....livet är hårt mot de hårda.

De nada.

Flippan igen...

Letar med ljus o lykta efter klippet med Filippa Bark då hon förbereder sig i badrummet inför en IDOL-audition. Hon ska sjunga "Pojken på månen" av Rikard Wolff. Någon som vet var jag kan få tag i det klippet?

image14

Filippa Bark

Här länkar Sissela själv till ett relativt okänt klipp med Filippa. Måste ses!!!! Hon är så rolig!

Jag lever.

Så...då var DEN tentan skriven men därmed inte sagt att den är avklarad. Det återstår att se. Nu ska jag fira med att knålsnabbt skriva en spansk uppsats om en bok som jag inte förstår. Härligt! Kan livet bli bättre? Ni anar sarkasmen i min röst (läs: skrift) hoppas jag. Men bättre kan det faktiskt bli. Redan på onsdag...jejeje....för då ska jag bara njuuuuuta av hennes sällskap och hennes mörka röst och språk och som låter som Agrado i Todo sobre mi madre när hon pratar....mysigt. Hon bidrar med spanska tortillas och själv tänkte jag baka en Sverige-kaka (det du, Aida!) och toppa med en svensk-flagga-på-tandpetare =)

Examen de cultura mañana....

image13

¡Ojalá que me vaya bien!

Ingen batikscarfs men färglatt ändå :0)

Tiina Rosenberg

image12


Spanska för hela slanten

Tentan nr. 2 avklarad. Kropppskontakt x 2 idag. Jejeje...6:30 på onsdag smäller det!!! =) Estarémos en su casa, cocinando, comiendo, hablando y ríendo....continuarémos....


P.S. Måste bara berätta en sak. En "stjärna" i min klass satt och repeterade homofoner (sånt som uttala lika men betyder olika)  innan tentan och sa då:
"Det är ju skitsvårt det här...o veta skillnaden mellan valla, vaya...pollo o polla...o sånt där". Ni som kan spanska grvar häcken av er nu, ni andra rekomenderar jag att slå upp vad de två sistnämnda spansk-orden betyder. 

För att bryta pingel-trenden...

image10

Gullsnuppen! E han inte söt så säg! ;0)

Dagens kulturdos

För att uppväga mina, tillsynes kanske ytliga och lite mera "lättsmälta" inlägg så kommer här en portion poesikultur av högsta kvalité, skrivet av allas vår Kaaaauuurin.B.


Jag känner dina steg i salen,
Jag känner i var nerv dina hastiga steg,
som annars ingen märker.
Omkring mig sveper en vind av eld.
Jag känner dina steg, dina älskade steg,
och själen värker.

Du går långt borta i salen,
men luften böljar av dina steg
och sjunger som havet sjunger.
Jag lyssnar, fången i förtärande tvång.
I rytmen av din rytm, i takten av din gång
slår min puls i hunger.


De nada. 

Det är skillnad på skillnad

Men till skillnad från mormor hade Mamma Mu en vettig anledning till sina magar

Restaurang Ernesto, Kalmar

Pojke ~5: Mormor, Mamma Mu är ganska tjock va?
Mormor ~60: Ja du, det är hon nog.
Pojken: Du är också ganska tjock mormor!
Mormor: Nej vet du vad! Det är inte mormor som är tjock, det är skärpet som är smalt!


In your face, Reinfeldt!

Näst efter Sverker Olofsson är Michael Moore min idol. Han vågar stå upp, ifrågasätta och belysa...

Knasiga tanter vs. tokiga studenter

Detta blir en följetong...som jag har berättat för er tidigare så händer det en del knasiga grejer där jag bor. Senast idag råkade jag ut för ännu en sådan händelse. Var på väg till skolan på cykel och åker då förbi en kyrkogård med tillhörande kyrkogårdsmur. Inget konstigt med det tycker säkert ni. Men vänta bara. Det kommer mera...på EXAKT samma ställe som igår e.m., står EXAKT samma tant och gör EXAKT samma sak. Hon går böjd inne i lingonriset utefter denna urgamla mur som om hon letar något. Antingen är det lingon (du är på TOK för tidigt ute, tant), eller så har hon tappat något (vad hade du där att göra från början?) eller så är hon död och jag har blivit medial (huga ligen!)...ja, JAG vet inte. Men står hon där när jag åker hem sedan så måste jag ju börja och bena i den här situationen så att inte JAG hamnar på Säter i slutändan. Fast vissa kanske anser mig kvalificerad dit redan nu.


Ännu en pingla...

image9

Linda Olofsson....vilken naturligt vacker flicka!!  =)

Till alla HBT-människor...

Som den ärkeflata jag är så hör jag lite här och var i gay-världen åsikter och tankar kring kyrkan (vilken kyrka som åsyftas specifikt vet jag inte men troligtvis Svenska Kyrkan. Min tolkning iaf) och det gör mig lite upprörd. Jag kan inte säga att jag är troende i den Svensk Kyrkligt kristna bemärkelsen men jag har en god vän som är mycket involverad i Svenska Kyrkan och vi har haft många och långa samtal om homosexualitet och Svenska Kyrkan. Så nu har jag några länkar här som jag skulle vilja passa på att flagga för.

 

Så mycket som jag har lärt mig om Svenska Kyrkan och deras arbete FÖR homosexuella istället för mot homosexuella skulle jag vilja att alla homsar, som har aviga (utan grund) åsikter om SK, fick lära sig också. För lika mycket som vi (bögarna, flatorna, transorna, bina etc..) inte vill att folk har fördomar mot oss ska vi inte heller ha fördomar mot andra utan istället lära oss mer om omvärlden och vad den EGENTLIGEN tycker om oss. Här kommer länkarna och LÄS dem nu. Tack för er tid.


Svenska Kyrkan - andrum 1

Svenska Kyrkan - andrum 2

Svenska Kyrkan - andrum 3
Svenska Kyrkan - andrum 4
Svenska Kyrkan - andrum 5


LIKA (läs: jämställda) barn leka bäst

Men äntligen! Som jag har tjatat o gått i taket över detta med "pojk - och flick-färger". Hoppas att fler hakar på och tar till sig detta!

Anna Sjödin-rättegången

En bra dag, sa Anna Sjödin. Om hon varit borgmästare i Hiroshima hade hon kallat atombomben ett tillfälligt avbrott i busstrafiken.

- Peter Kadhammar
om första rättegångsdagen i Sjödin-rättegångenKristi Brud

Åsa Waldau, släng dig i väggen! Sveriges första Kristi Brud på 5oo år...inte illa pinkat. Men om nu äktenskapet är för två människor, varför är/var då Jesus polygam? Enligt katolsk tro i alla fall, som det verkar....Varför förespråkas då äktenskap mellan 2 människor i kyrkan och inte mellan flera?


Känslomässig härdsmälta?

Det verkar som om några av mina vänner är oroliga för mitt mentala tillstånd, eller jag kanske ska säga känslomässiga tillstånd. Jag håller fullständigt med! Det är jag också. Vet inte riktigt HUR jag ska göra eller tänka. Hur jag än gör så har jag rumpan bak och huvudet och hjärtat fulla av tankar ch känslor. Det finns oändligt mycket att skriva om i detta ämne (särskilt när det gäller mig tror jag) men det är for me to know and you to find out. Jag är inte HELT anonym här så.... fråga och ni skola erhålla svar.

 

Jag lämnar er med en dikt av allas vår Karin Boye. Kände att det var på sin plats. Vi håller (höll?R.I.P) på samma lag liksom. Men jag hoppas att jag kommer att ha ett NÅGOT lyckligare liv med ett NÅGOT lyckligare slut. Nåväl, här kommer dagens kulturdos:

 

Idyll

 

Din röst och dina steg faller mjuka som dagg på min arbetsdag.

Där jag sitter är det vår i luften omkring mig av din levande värme.

Du blommar i min tanke, du blommar i mitt blod, och jag undrar bara,

Att inte mina lyckliga händer slår ut i tunga rosor.

 

Nu sluter sig vardagens rymd kring oss två, lik en len lätt dimma.

Är du rädd att bli fånge, är du rädd att drunkna det gråa?

Var inte rädd: i vardagens innersta, i allt livs hjärta,

Brinner med stilla nynnande lågor en djup, hemlig helg.

Kan faktiskt tänka på annat än A...

image7

En av Sveriges sexigaste kvinnor.

...-*asz*-...

Nyss pratat med A. Nyss bestämt träff med A. Ska vara hemma hos A. Ska laga mat med A. Ska dricka vin (!) med A. Ska ha en underbar kväll med A. Tra la la ....

Man börjar bli gammal...

Eurovisionsschlager-finalen?den som jag ser fram emot varje år. Den kvällen är likvärdig med Hockey-Hasses OS-final mellan Sverige-Finland. Typ. Ja, då skulle man kunna tro att jag är ganska nöjd nu när det var schlager o allt igår och att det var en flata som gick o vann?Men nej. Jag somnade i soffan när det var en timme kvar och vaknade kl. 03.32. Helt otroligt! Vilket antiklimax! Så nu är det bara att vänta ett år till?.


You go girl!

One morning the husband returns after several hours of fishing and decides
to take a nap. Although not familiar with the lake, the wife decides to
take the boat out. She motors out a short distance, anchors, and reads her
book. Along comes a game warden in his boat. He pulls up alongside the
woman and says, "Good morning, Ma'am. What are you doing?" "Reading a
book," she replies (thinking, "Isn't thatobvious?") "You're in a Restricted
Fishing Area," he informs her.
"I'm sorry, officer, but I'm not fishing. I'm reading." "Yes, but you have
all
the equipment. For all I know you could start at any moment. I'll have to
take you in and write you up."
"If you do that, I'll have to charge you with sexual assault," says the
woman.
"But I haven't even touched you," says the game warden.
"That's true, but you have all the equipment. For all
I know you could start at any moment." "Have a nice day ma'am," and he
left.

MORAL: Never argue with a woman who reads. It's likely she can also think.
Send this to four women/girls who are thinkers. If you recieve this, you
know you're intelligent.

Aran**a

Denna kvinna gör mig knollrig...hon upptar mina tankar hela tiden och jag vet inte riktigt varför. När vi pratade idag var det som om världen stod still (åtminstone min hjärna)  och hon får mig att må så bra och KÄNNA mig bra. Jag hoppas att hon stannar här i höst och att jag kan få lära känna henne lite bättre. Vilken fantastisk tjej!!!!! Jag är på strålande humör och vill bara sjunga och dansa Ola-Salos-fjantlåt-med-bensparkar-handklappningar-melodifestival-dans =) Lärare....suck...vad är det med dem egentligen.....? Och kommer jag att bli en sån där som jag lovade mig själv att jag aldrig skulle bli men ändå vill bli???.....


Livets hårda lott...

Just nu består mitt liv av blod svett och tårar (läs: plugg, vin och ångest).

Tentaperioden inleds och jag hoppas jag kommer att möta ljuset i tunneln och att det inte är ett tåg.