Kristi Brud

Åsa Waldau, släng dig i väggen! Sveriges första Kristi Brud på 5oo år...inte illa pinkat. Men om nu äktenskapet är för två människor, varför är/var då Jesus polygam? Enligt katolsk tro i alla fall, som det verkar....Varför förespråkas då äktenskap mellan 2 människor i kyrkan och inte mellan flera?


Kommentarer
Postat av: Blyger

Hmm... ja, du... Jag har inte riktigt koll på en teologi inom den romersk-katolska kyrkan, men inom den katolska (ja, även vi är katoliker, den romersk-katolska kyrkan med biskopen av Rom som överhuvud har inte ensamrätt på ordet) evangelisk-lutherska kyrkan (som Svenska kyrkan, t.ex) så ser man Kristi brud som en symbol för KYRKAN. Alltså: Kyrkan och Kristus i relation till varandra. Kyrkan är dess medlemmar och det är kyrkan som enhet som är Kristi brud. Ett annat ord för församlingen alltså, den världsvida församlingen.

2007-05-17 @ 17:14:02
Postat av: Tarmluddet

Ja, du är så klok du, Blyger, och detta är ju ditt gebiet mer än mitt. Jag tror jag förstår vad du menar. Men om man Inte är så djup och analyserande och teologisk ;0) så är det ju lite fiffigt att en kvinna (flera kvinnor) kan gifta sig med the Big J.C. men äktenskapet är för 2. Men som sagt, det är ju lite mer symbolik i det hela som inte alla (läs:jag) plebejer har koll på =). Tack för tilltyckandet!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback