Heartsease

Två unga pojkar dog tragiskt i en trafikolycka strax utanför Östersund söndag morgon den 23/9. En som kände dessa pojkar är en mycket musikalisk kille som heter Simon Sehlén. Han har skrivit en sång som han dedikerat till de omkomna pojkarna. Det är även han som sjunger och detta kan ni lyssna på här.

Lycka


Tänk, vad glad jag är att leva här och nu! Jag har fina och härliga vänner (gamla som nya) som ger mig positiv energi, jag är frisk...ja, jag är glad i livet oxh bara känslan av det gör mig ännu gladare! Kände det idag när jag var ute och gick med min hund bland färglada löv, blå himmel och en luft så klar att man nästan kunde skära i den. Det var lycka. Lycka att se hans fluffiga svans, stolt uppvikt på ryggen, hans bruna pepparkornsögon som glatt mötte mina i spänd förväntan på att något busigt skulle hända, hans nos som lyckligt snusade omkring bland blåbärsris och gula löv. Mitt hjärta blev som en varm klump som smälte och rann iväg i en solstrimma...

Sirpa, Apelsinen och...

Ett nytt element ha kommit in i mitt liv. Vi kan kalla henne Dockan. Hon är så klok, rolig, söt, allvarsam, reflekterande människa. Och som min vän LeMarc nu sjunger i mitt öra: Det här är bara början på en lång historia...

47 gravstenar tack!

image21Så att...jorå, närå...nu är förhoppningsvis höstens massavrättning av bananflugor klar och jag behöver ej lägga ut extra pengar på vinäger, diskmedel och vatten (nåja, vatten är väl kanske ingen kostnad att ta med kanske). När jag inspekterade min fångst (betet har varit utlagd i flera dagar) så funderade jag på var de små rackarna kommer ifrån? Det är samma sak varje höst och varje höst blir jag lika panikslagen, rädd och äcklad. Komposten byter jag varje dag och jag köper frukt som kan vara i kylskåpet. Kommer de utifrån, från avloppet eller någon annanstans ifrån? Inte nog med att de flyger runt lite överallt och gör mig äcklad så stör de mitt vindrickande. De ÄLSKAR nämligen vin och njutningen för mig förtas ju en aning när jag måste sitta med ett papper över glaset. Men nu kanske både flugorna och papperet är väck för 11 månader framöver. I brist på flugpräst så ska undertecknad själv förätta begravningen bakom knuten och föra dem vidare till bananflugshimlen...


Heja Köping!!!

image20


De chefade på Kristall-galan igår; Linda Hammar med sin Mats och de andra i "En annan del av Köping". Jag säger bara det: Grattis, de är ni värda!!! 
Köping-gänget och deras program andas kärlek, vänskap och en okomplicerad inställning till livet där det som räknas är insidan. Underbart!!!


Militanta homosexuella?

Läste idag för första gången ordet "attackflata" och tyckte att det kändes väldigt främmande. Har som sagt aldrig hört uttrycket och vet inte riktigt vad det betyder och undrar nu om någon kan upplysa mig om innebörden? Som den flata jag är så försökte jag gå in i mig själv och se om det fanns något  "attackbehov" där inne som inte varit tillgodosett men kom tillbaka till verkligheten tomhänt. Tänkte om det liksom hängde ihop med den homosexuella delen av min varelse, men kände inte att jag riktigt kunde hitta "attackflatan" i mig. Men det är klart, vänta 3 veckor till så kanske jag kan det...

Only You

Looking from a window above, it's like a story of love
Can you hear me
Came back only yesterday
I'm moving further away
Want you near me

Chorus
All I needed was the love you gave
All I needed for another day
And all I ever knew
Only you

Sometimes when I think of her name when it's only a game
And I need you
Listen to the words that you say it's getting harder to stay
When I see you

Chorus

This is going to take a long time and I wonder what's mine
Can't take no more
Wonder if you'll understand it's just the touch of your hand
Behind a closed door

Chorus

Urdrag ur "En Love Fools Bekännelser" del2

image19
Må jag ha läst. Må jag ha lärt. Må jag omsätta i handling. Må Mia vara med mig.

Urdrag ur "En Love Fools Bekännelser" del 1

Ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva idag....känner mig för off för att vara rolig. Känner mig för lat för att vara seriös. Känner mig för tom i bollen för att vara kreativ. Härlig inställning till livet jag har idag, eller hur go vänner! Men var lugn, jag har ställt klockan på en timme och när den ringer är min självömkan/deppstund/passivitet slut. Då ska jag läsa om stormaktens Sverige, Gustav Vasa, Frihetstiden och den Gustavianska eran. Låter inte det upplyftande så säg? Är det NÅT som kan hjälpa min tillfälliga svacka så är det väl det. Nejdå, jag ä iiiinte bitter...anade min ironiska ton i detta? Ja, jag kunde väl tänka mig det ja. Men jag säger som min kompis Sally: "Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke". *paus*......*öppnar "Det svenska samhället 800-1720" av Thomas Lindkvist och Maria Sjöberg*.....*paus*....Sådärja, nu börjar uppförtrampet med full gas!


Äta snoppar????

Tydligen så har det blivit en ny trend i Asien...äta djursnoppar...usch! Människor är galna....En artikel som denna kan ju verkligen få en att vilja bli vegeterian.

Upprörande!!

I en artikel i Aftonbladet idag kan man läsa hur kvinnorättsaktivister blir behandlade i Zimbabwe. Upprörade tycker jag!Och detta är ju inte det enda stället i världen där människor (kvinnor såväl som män) far illa. Usch säger jag! Och samtidigt blir jag glad över att leva i ett land som Sverige, trots allt knasigt som sker här.


Weimaraner

image16

image17

image18

Vilka vackra hundar!!! Känns fult av mig att titta på andra hundar när jag faktiskt har en liten prins själv (du är bäst, Jocke!), men jag kan inte annat än säga att Weimaraner är otroligt vackra hundar och otroligt olik min egen; en Bichon Frisé =)

The only gay in the village...

image15
                                        
                                       Daffyd


Finns det fler som håller med mig om att Little Britain är sanslöst roligt? Hör du till den stackars skara av människor som av någon anledning har missat (!) detta program uppmanar jag dig genast att komma över ett avsnitt så att även du får uppleva detta.

Back in business

Ja, jag antar att det här inlägget är efterlängtat. The Ludd is back! The one and only....yessss! Ja, vad har denna höst i sitt sköte då? Förhopppningsvis många träffar med Apelsinen. Ja, jag kallar henne för det. Precis som alla andra personer i denna blogg så får nu även hon ett täcknamn. Annars vore det för lätt. Ja, Apelsinen ja....sköte...hmm...ja, nu for tankarna iväg dit de INTE skulle. Kanske skulle prata om något mindre laddat. Skolan kanske...Detta ämne är förvisso också laddat men nu verkar det enbart vara laddat med korkbollar. Trodde aldrig att det var möjligt att tugummidoftande sminkbrudar som också är modeslavar av värsta sort skulle läsa Historia med mig. Heller inte killar som ser ut som om de kommit direkt från dödsmetallverkstaden. Näe, nu är jag elak. Jag dömer utifrån yttre tribut. Inte bra, inte bra...vad säger det om mig? Mig kanske de ser som en beige, präktig nucka, vad vet jag....Men denna termin kommer att bli intressant....onekligen. Ur många aspekter. Blyger, Aida och alla i andra; Cyberrymden har återfått sin korrespondent från Dalarna!!!