dälk!

200 sidor ekonomihistoria

hungrig som en varg

längtande efter långben

fundersam över ett o annat

orolig över  samma som ovanstående

måste titta på bolibompa

har ingen färdiglagad mat hemma

tacksam över mina nära o kära

glad i rääämps

måste tvätta bort högen

har nya byxor som jag gillarja, så är det med luddet idag...kort sagt. en enkel liten uppdatering om livet i en liten stuga i mellansverige.

Snyggt? Skönt? Eller bara väldigt långa ben...Hade detta varit en kvinna hade det funnits en överhängande risk för kamelfot...

Måtte detta aldrig hända mig...

Söderportgymnasiet, Kristianstad


Filosofilektionen har kommit igång bra och lärarinnan ~40 står och skriver på whiteboarden medan eleverna antecknar. Plötsligt slutar lärarinnan skriva.

Lärarinnan (förvånat): Ojsan!!
Eleverna ser undrande mot lärarinnan.
Lärarinnan: Det är väl konstigt när man känner att det bara börjar rinna och man blöder igenom...?
Eleverna ryggar skrämt tillbaka medan lärarinnan försvinner ut genom dörren.


Somliga straffar Gud direkt

Tydligen ska man vara läskunnig för att laga mat numera...jag skulle sätta sista touchen på min vegetariska köttfärssås och tog, vad jag trodde var grilkrydda, men som visade sig vara CURRY!!! Fy farao, vad arg jag blev på mig själv! Men jag kan ju inte slänga maten, det går inte. Så nu ska jag försöka pina i mig detta,som fick en helt annan smak än vad jag hade tänk mig....huvvaligen! Ska nog ta o repetera lite i min ABC-bok också. Det får bli min kvällslektyr samt straff. Straffet för att jag inte läser riktigt o för att jag fulsurfar ibland.

Jag blir tooookig!!

Jag säger bara EN sak: TENTA! Vilket gniiiiii! Jag börjar tro att lärare är hemliga anhängare av den fascism som jag läser om...ja, det verkar inte bättre. "Arbete (läs:studier) ger frihet", eller hur var det? O vet ni vad som är ÄNNU värre?? Jo, jag håller just på att utbilda mig till en sån. Ja, vad är det dom säger....man blir en sån där man lovar sig själv att man aldrig ska bli. Så...om några år står man där....iförd en osexigt skuren och mycket beige dräkt, håret i en knut, glasögonen på näsan, rynkade ögonbryn och väser: Hööööööörde du!!! *hmpf*

Elvira Fattigans sång

Tack för allt jag minns

Tack för allt som finns


Tack för himlen

Tack för kväll

Tack för vinden

Tack för fjäll


Tack för allt jag ser

Tack för allt som sker


Tack för renar

Tack för sol

Tack för stenar

Tack för jord


Jag har det så bra

Jag har det så bra


Så bra...

En students mantra

Ju mer man studerar, desto mer vet man.
Ju mer man vet, desto mer glömmer man.
Ju mer man glömmer, detsto mindre vet man.
Ju mindre man vet, desto mindre glömmer man.
Ju mindre man glömmer, desto mer vet man.

Så vad har man egentligen för nytta av studier.

- Ernerst Hemingway -

Jag har inte dött...

...men skulle mycket väl ha kunna gjort det idag. Det är SNORHALT ute! Vilket ravgni' !!!! Ja, jag vet, jag borde gå o införskaffa sådana däringa järngrejer att ha under sulorna, men det har ju liksom inte blivit av. O tänker jag så här så kanske jag inte hinner ta mig för att köpa sådana innan det är för sent...måste, måste, måste...jag som är ute o traskar så mycket borde ha bättre förstånd än så här. Men där skolinformationen går in där går det sunda förnuftet ut verkar det som. Eller så kanske jag skulle ta Långbens tips om att ha på mig cykelhjälm åtminstone. Hmm....tja, varför inte? Det finns tillräckligt med knäppgökar i detta område för att jag inte skulle sticka ut ur mängden nämnvärt med en Kalimero-look. Tåls att tänkas på. Trender de följer man inte, de skapar man. Så det så.

Kära vänner av denna blogg, Luddet har återvänt. Ja, det är sant. Men jag kan inte lova något stort. Det blir kanske inte bloggning varje dag men jag ska göra mitt bästa. Vad händer här då? Ja, det är som vanligt...skola alltså. Ja...o sen hinner man ju med att fria lite också och det gör ju skolan lättare att stå ut med ;) På fredag är det tentadags igen och den berömda tentaångesten lyser med sin frånvaro. Vad har hänt? Finns verkligen det berömda undantaget för denna regel? Eller så är det kärleken som har slagit ner sina rosa murar kring mitt hjärta så att tentaångesten inte kan infinna sig? Ja, jag vet inte...men skönt är det. Fast...jag kanske inte ska ropa hej ännu. Det är faktiskt bara måndag ännu. O förresten, jag kommer hädanefter att referera till tentaångest som T.Å. Det är ju faktiskt så att det är ett nyckelbegrepp i en students liv och då förtjänar även den en förkortning precis som allt annat som har med skolan att göra. Förkorta mig hit och förkorta mig dit...

Imorgon blir det att gå igenom världshistorien från 1750-2008. Piece of a kaka. Not. Men det är roligt att jobba med Värmland i alla fall. Det är som att ha en sketch från "Mia och Klara" framför sig och som hela tiden går på repeat. Gulletussan och min Mattias...haha...de är dretsköj!


Nähä, om man skulle förpassa sin vackra lekamen in i en dusch och sedan gå o nanna och hoppas att man inte vaknar med sår på näsan imorgon. Kan ju faktiskt vara så att det är tummen som fördriver T.Å..Vad vet jag...?