Melodifestivalen

Ja, vad säger man. After Dark är ju som de är. Bäst. I en klass för sig. Jag gillade verkligen att de hade fått med de mest asexuella kändisarna i detta avlånga land att medverka i en låt som denna. Hahaha....ja, Tina....tryck på knappen och Martin: satsa på kaklet du! =)

Sedan tycker jag att det är mycket ledsamt att Caroline af Ugglas blev tvungen att lämna tävlingen. Sällan har jag hört en människa säga så mycket klokt som hon gör. En flicka från överklassen fvänder den ryggen och blir en kvinna av folket, en som går sin egenväg och som startar en kör för alla som vill sjunga (oberoende av om man KAN sjunga). Sånt gillar jag. Hon är så genomnaturlig. Mia Törnblom och Caroline af Ugglas är mina förebilder. Ja, det är dagens sanning.

Caroline! JAG ska köpa din skiva. JAG tror på DIG!

Förbaskade fotbollsbimbo!!!

Sedan kan jag ju säga att jag blev mäkta förbaskad när jag tittade på Time Out ikväll och fotbollstjejen i ena laget (Jenny Schelin eller något åt det hållet) sa att hon var nöjd med de pengar hon drar in på fotbollsspelandet på frågan hur hon ställde sig till skillnaden mellan betalning till kvinnliga vs. manliga fotbollsspelare. GRRR!!! Hon tycker att det är HELT OK att de manliga fotbollsspelarna får mer betalt än vad hon får. Men herregud, människa, WAKE UP!!!!

Vi lever i ett patriarkaliskt och könsdiskriminerande samhälle som HON ger sitt samtycke till att bibehålla!!!! Jag blir skitförbannad. Är det någon mer än mig som tycker att det är viktigt att kvinnor och män snarast bör bli jämställda i alla kategorier?????

Jag + lärare = bultande hjärta

Så var man där igen...jag känner redan nu år vilket håll det här kommer att gå. Inte EN gång till. Jag vet fan inte vad det är med mig och lärare. Nu har det hänt igen. Min söta, rara, roliga, fina, gulliga, braiga spansklärare har gått rakt in i hjärtat på mig. Varför blir det alltid så här?? Och själv då...jag läser ju till lärare....kommer det att sluta med att jag blir total narcissist och blir kär i mig själv? Jag ska nog söka för det här...

Mia, min frälsare

Har fått påbackning här om att jag har varit osynlig några dagar så att jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina tankar och min visdom och det lär ju gå rätt fort. Har nu börjat mitt nya liv med mig själv. Jag läser (som ni kanske har märkt) Mia Törnbloms första bok "Självkänsla nu!" och jag kan säga att den talar till mig. Rakt i i det bakersta hörnet av mitt lilla hjärta. Hon har flyttat in med hela bohaget kan man säga och håller just nu på att renoverar mitt inre. Vilken poesi...ja, jag vet.  Gå gärna in på www.personligutveckling.se och läs mer. Det finns ju VISSA (*blink, blink*) människor som jag riktar mig speciellt till, men det är endast och allena för att jag tycker så mycket om er och vill att ni ska må bra. Jag menar, om inte HSB kan hjälpa så kanske det här hjälper?

Ni som följer denna blogg (ni är lätträknade) vet att jag har haft lite trubbel med spanskan men det ser ut som om en del knutar har lösts upp där. Jag tror jag ska tacka Mia för det. Ja, när jag tänker efter så är nog hon lite för mig som Jesus är för kristna. Hon har liksom frälst mig på någe konstigt vis och tro mig.....TRO MIG....det är en annan (hon börjar på M och slutar på or) som har försökt med det förut, som håller på med Mental Träning och avspänning (typ Mias grejer) och det har inte lyckats, men nu har Mia kommit in i mitt liv. Det låter ju för fan som att jag är kär men så är det ju inte, även om det är lätt att tro det om mig och kvinnor som Mia (eller kvinnor i största allmänhet kanske man kan säga).

Eftersom detta inlägg blev lite längre än vad jag hade tänkt mig och handlar om andra saker än vad jag hade tänkt mig så kan det ju vara passande att avsluta det i samma anda; dvs att förlänga det lite extra med något som jag inte hade tänkt mig men som handlar om Mia Törnblom. Här kommer således någonting som vi kan kalla för "Dagens Mia"


"Om du vill ha kärlek och respekt måste du börja med att erkänna din egen betydelse"


Ta nu väl hand om dig själv och din självkänsla!

Affirmationen forsätter....

Jag är modig, jag är klok och hur härlig som helst!!! Just nu är detta meningen jag upprepar flera gånger varje dag för mig själv och förhoppningsvis kommer jag att vara övertygad om budskapet om någon månad hur än min värld ser ut omkring mig. Tack Mia!!

Nu ska jag hem och se på "Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott"...kan ju vara passande efter en hel eftermiddag i spanskklassrummet.....


Tacksamhet

Jag är tacksam över att jag är frisk. Jag är tacksam att jag har fått en vacker, gosig och rolig liten varelse att ta hand om. Jag är tacksam över att jag har en familj. Jag är tacksam över att jag har så fantastiska vänner i mitt liv. Jag är tacksam över att jag är jag.Jag är klok, modig och hur härlig som helst!!!


Sveriges konstigaste namn: Paulas Accenttecken

Visste ni att Paulas Accenttecken jobbar på TV4? MOOOOHHAHAHHAOOO....Javisst, idag har jag dechiffrerat det. Tilde de Paula heter hon.

Det var dagens sanning. Imorgon åker jag till Hälsingland på överraskningsresa för min flickvän befinner sig där hos sin mamma och jag ska hälsa på oanmäld och överraska. Fira med paket, tårta och en bukett blommor. Snutteromantiskt....ja, jag är obotlig.

Tjernobyl kokar igen

...ska bara tala om att jag lever och att mina atomer är tätt, tätt, tätt ihopsatta så att dessa formar min kropp. Jag finns alltså fortfarande och nu har jag gått tillbaka till spanskan. Må detta gå mig väl och jag skall vara för evigt tacksam.

Nu ska jag åka och inhandla lite förtäring för just nu ekar det i både kyl och frys så när på några burkar med svartvinbärssylt och någon påse med broccolli och sånt. Inte så bra om man vill överleva, men jag vet inte. Jag är ju ingen expert på området. Godis ska jag också köpa. DET är bra, oavsett vad någon annan säger. Man kan ju få cancer, KOL och diverse annat bara man råkar existera. Dumt.

Väntans tider...

Nu sitter jag här på X antal nålar och väntar på utfallet av detta. Men det känns också som att jag inte vill gå den här Specialpedagogikkursen då min lärare beter sig så här... jag vill veta NU! Hatar att hänga mellan två saker så här och tiden bara går. Jag är frustrerad och det STORT!!!! Om jag inte skulle skriva mer här så vet ni att jag då har blivit upplöst i atom-molekyler och och för evig kommer att hemsöka Zipramils upphovskälla på Högskolan. Ja, det gör jag.

En specialpedagog som är upphov till Zipramil

Mycket ska man vara med om innan...innan...innan man tamejtusan har förlorat förståndet!!! Fick veta idag i ett mail att jag inte var välkommen på kursen jag var registrerad på. Jag har precis bytt och då har de andra redan hunnit gått 2 veckor, men det var, enligt kursansvarig, omöjligt för mig att hoppa på eftersom de hade hunnit så långt och jag fick se mig om efter en annan lösning och önskade mig lycka till.

Tack så jävla mycket då!!

Tilläggas ska att det hela handlar om en Specialpedagogskurs om 20p. Just det, väldigt trevligt och pedagogiskt bemött jag blev! Hon sopade totalt undan benen på mig och jag bölade som gnu. Jag trodde att Specialpedagoger, framförallt, var snälla, hjälpsamma och tillmötesgående. Tilläggas ska att denna kurs ungefär "lärande för alla". Ironiskt tycker jag eftersom det tydligen inte är för mig. Usch vilka otrevliga människor det finns och jag har upptäckt väldigt många "fel personer på fel plats". Men man ska ta lärdom av det också. Man ser ju hur man INTE ska bete sig.

Nu hoppas jag att min studievägledare (som fick ta hand om spillrorna av mig och som skickade ett ifrågasättande brev till kursansvarig) kan hjälpa mig att styra upp i röran så att jag kan få mina poäng.

Slut som en urklämd kaviartub just nu. Godnatt.

I en annan del av Köping

Kan man annat än än älska detta program? vilken glädje, vilken samhörighet och vad livet är okomplicerat egentligen. Vi borde se och lära av dessa fantastiska människor.

Aj täjk mi on dö shällenje!!

Jag och Blyger blev utmanade av Aidaho....så här kommer mitt bidrag.


Nedräkning

10 favoriter:
Färg: Grön och lila
Mat: Rotsaker i ugn, kött och en god sås. MUMS!! 
Band: Räknas Jill Johnson? Ja, jag säger Jill och hennes HUSBAND.
Film: "Yrrol" så klart. Måste jag välja en annan så blir det "Heartbreak Hotel"
Bok: "Självkänsla nu!" av Mia Törnblom
Sport: Är allergisk mot det
Årstid: Vår, men alla har sin egen tjusning
Veckodag: Fredag
Glassmak: ALL GLASS!!!! Just på detta område är ajg inte svårflörtad 
Tid på dygnet: sen kväll...med tarmluddet...haha...

9 för tillfället:
Humör: stressad och en smula stirrig
Smak: kaffe
Kläder: helst naken, men annars det som ligger överst i garderobshögen 
Bakgrund: En deg är ju aldrig fel liksom
Nagellack: ja, men genomskinligt.
Tid: en bristvara
Omgivning: studenter  i alla de storlekar och åldrar
Irritationsobjekt: skolan. Annars regeringen. 
Tankar: positiva för det mesta, men har för tillfället en svacka.

8 första: (första alltså...inte nu)
Bästa vän: Pernilla
Husdjur: Hund
Piercing: Öron. Det är också de enda.
Förälskelse: Min lekisfröken. Susanne tror jag hon hette. 
Musik: Lotta Engberg
Bil: Oskuld på den fronten
Kyss: Min äkta make vid 6-års ålder vid namn Magnus. (Vi har inte tagit ut skilsmässa så jag antar att det betyder att vi fortfarande är gifta)

7 senaste:
Cigarett: Röker inte.
Mat: Fil och müsli
Dryck: Kaffe
Biltur: Med bögparet hem från flatparet
Kyss: Med tjejen såklart!
Spelad låt: "She's Madonna"
TV-program: "I en annan del av Köping" (det bästa TV har gjort.)

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej gudars skymning!
Brutit mot lagen: Ja, faktiskt.
Blivit arresterad: Nej, jag är för präktig.
Badat naken: Ja, absolut!!!
Varit med på TV: Ja, i "Lilla Sportspegeln" när ajg var liten då kameran svepte över barnhavet och där i fanns jag.
Kysst någon du inte känner: Ja, några gånger. Några gånger för mycket alltså.

5 nej tack:
Kläder: 80-tal. Gräsligt fult.
Mat: Inälvor (som jag inte anser vara människoföda) och kyckling
Musik: Marilyn Manson och sånt skit.
Dryck: Läsk
Personlighetsdrag: Översittare, negativ och falsk.

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Tog mig igenom ångestfylld grammatikläxa (nästan) och tittade på TV.
Du kan höra just nu: Knappetikanppetiknapp från alla andra i datasalen
Du inte kan leva utan: Kärlek, vänner, sex  och glass
Du gör när du har tråkigt: jonglerar (om jag ahr mina bolla i närheten) eller ringer och tråkar ut någon av mina vänner

3 personer:
Du kan berätta allt för: Blyger och Aidaho. Sirpa också.
Du tycker om: Ovanstående 3
Du inte gillar: Pissruskan, Gratis-B och Bush. 

2 val:
Kaffe eller te: Alla två.
Vår eller höst: Vår.

1 önskan: Att hundar kunde leva i 80 år.


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Förändringarnas vind blåser just nu genom den lilla stugan där jag sitter just nu. Den inriktning och det mål jag har haft med mitt liv och framförallt min utbildning har tagit en oväntad vändning. Jag vet inte hur jag känner inför det, om det är bra eller dåligt, just nu känns det som om jag hänger i luften. Denna vecka har jag smärtsamt fått erfara att jag kanske inte kan leva mitt liv på det sätt som jag har planerat, jag klarar inte allt…det finns de saker som blir övermäktiga och då är det bara att leta nya vägar. Det tog stopp för mig här, jag måste hitta ett annat spår.

 

Som tur är har jag människor omkring mig som hjälper mig att se i mörkret samt visar på alternativa vägar att gå. De visar att det inte är slut på allt även om det känns tröstlöst och självförtroendet är i botten, utan att det finns andra stigar att vandra och att det kanske blir riktigt, riktigt bra när jag väl kommer ut på andra sidan. Tack.


Delirium

Tänk att man kan bli så slut av att göra ingenting....ingenting fysiskt alltså. Men hjänan har fått sig en rejäl omgång och det har tagit all energi. Jag tror jag ska kräla mig hemåt och peka i mig något så att jag kan kallas människa igen.


Ska kolla Medium ikväll på 4:an. Patricia Arquette...mmm...vilken pudding! Ja, torsdagsdejterna genom tv-rutan är väl det närmaste vi kommer att komma varandra. Välkommen!